A A A

Pollenallergie bij paarden

 

 

Een allergie voor bepaalde pollen in de lucht komt ook bij paarden voor.

Bij paarden uit dit zich in de aanmaak van slijm, dus een loopneus en/of hoesten.

 

Een andere uiting van hooikoorts bij paarden is het schudden met het hoofd, omdat het paard continu voelt dat zijn slijmvliezen geïrriteerd zijn. Het heeft dan erge jeuk in de neus en probeert dat kwijt te raken op allerlei manieren, bv alsmaar neus aan je af willen vegen, proesten, hoofdschudden. Hierdoor kan men erg moeilijk rijden met het paard en kan het zelfs gevaarlijk zijn, bv als een paard zijn neus af wil vegen aan zijn benen tijdens het galopperen..

 

Als een dierenarts het paard heeft nagekeken en geen afwijkingen heeft gevonden aan halswervels, tanden. kiezen etc, wat ook klachten kan geven als hoofdschudden en loopneus, plus de klachten verdwijnen na de pollentijd, kan de oorzaak gezocht worden in een pollenallergie.

 

Via een biotensortest op een pluk haar van uw paard of pony kan ik testen voor welke pollen uw paard allergisch is. In de testdoos zitten 60 verschillende pollen van kruiden, bomen, grassen, bloemen en ook combinaties hiervan. Ook wordt getest via een voedselallergietestdoos waarvoor het paard gevoelig is, bv suiker, granen, fruit etc. Dus het is een algemene allerguetest op voeding én omgevingsfactoren.

 

Van deze testbuisjes kunnen bioresonantiedruppels gemaakt worden, met de rayonex PS10,  die je het paard in laat nemen op een klein stukje brood. Deze bevatten de frequenties of trillingen van de betreffende pollen en door dat in te nemen, worden de juiste trillingen naar de trillingen gebracht die in disbalans zijn. Dit werkt echter niet zo sterk als de behandeling met bioresonantie op het paard zelf. Ook dient het paard een protocol te volgen van ontgifting, weerstand verhogend supplement en dient indien nodig, de voeding aangepast te worden. Dan wordt het beste resultaat behaald!

 

Het zelfgenezend vermogen van  lichaam wordt hierdoor gestimuleerd. Om de allergenen zo goed mogelijk het hoofd te bieden is het raadzaam om het paard standaard 2 keer per jaar te reinigen, zodat het lichaam schoon is en optimaal kan functioneren.

 

 

Bij geconstateerde (pollen/ stof)allergie hiervoor kunnen allergiedruppels op maat worden gemaakt. De druppels zijn goed voor 2 maanden. Deze druppels worden alleen gemaakt als er een testuitslag is voor welke pollen je paard/pony gevoelig is. Dat mag uiteraard ook een testuitslag van je dierenarts zijn! 

 

Het is raadzaam om uw paard 2 x per jaar te ontgiften, om overtollige afvalstoffen af te voeren.

 

Een probioticakuur om weerstand en immuunsysteem te verbeteren is nodig om de druppels beter "binnen" te laten komen. Ontgiften, probiotica en allergiedruppels op maat zorgen er voor dat het lichaam beter om kan gaan met allergenen, die de nodige reacties in het lichaam veroorzaken.

 

 

Uiteraard kunt u ook een afspraak maken om met uw paard naar de praktijk te komen, waar het in een comfortabele stal doorgetest wordt, specifiek op pollen, stof en mijten, maar ook op schimmels, virussen, parasieten, bacterien etc. met bioresonantie apparatuur. Het paard wordt aansluitend behandeld met bioresonantietherapie, specifiek voor allergieën,  wat het lichaam aanzet tot zelfherstel.  

 

Tarieven per 10-1-2022 klik hier

 

 

Bestellen: stuur een mail met adresgegevens naar praktijk@maasduyn.nl, dan krijgt u binnen 2 werkdagen een factuur en een formulier met vragen en hoe de haren te versturen, naar Dierenpraktijk Maasduyn. Lankerseweg 3 6598DH Heijen (L). Als haren en betaling binnen zijn, zal ik binnen 10 a 14 werkdagen testen en de rapportage mailen met advies.

 

Uiteraard is een consult sneller af te spreken, hierbij wordt het paard niet alleen doorgemeten maar wordt meteen behandeld om het zelfgenezend vermogen aan te spreken!

 

Mocht u een afspraak willen  maken dat ik aan stal kom, dan komen daar reiskosten bij a 35 ct de km vanaf 20 km van Heijen gerekend en voorrijkosten van 50 euro.

Mochten er meer paarden uit bv een pensionstal behandeld worden dan zal ik maar 1 x reiskosten en voorrijkosten rekenen!