A A A

OxyFresh dental care

Ruikt de adem van uw hond of kat 

 

Oorzaak slechte adem bij dieren:

Stinkende bekgeur bij honden en katten ontstaat voornamelijk door anäerobe bacteriën die zich verstoppen tussen de moeilijk-schoon-te-houden delen van het gebit zoals op de achterkant van de tong en rondom de tanden of tandvlees. 

Tussen deze plekjes produceren bacteriën een stinkende zwavellucht waardoor uw viervoeter flink uit zijn bek kan ruiken. Naast de vieze geur die deze bacteriële plak teweegbrengt, is de zwavellucht ook schadelijk voor de algemene conditie van de bek. 

Oplossing: Active Oxygene
Anäerobe bacteriën kunnen niet goed tegen een zuurstofrijke en hydraterende omgeving. Door de bek van uw huisdier te voorzien van een flinke hoeveelheid zuurstof (Oxygen) kunnen bacteriën niet overleven en geen stinkende zwavelgassen meer produceren. 
Het mondwater en de tandpasta van Oxyfresh for Pets bevatten een flinke concentratie zuurstof.

 

Voordeel van Oxygene

Actief zuurstof bestrijdt bacteriën op een diervriendelijke en natuurlijke manier, zonder kans op bijwerkingen. Andere fabrikanten van verzorgingsproducten voegen vaak bestanddelen toe zoals alcohol en chemicaliën die lijken te helpen, maar nadelige gevolgen kunnen hebben voor dieren op lange termijn.

 

Waarom is gebitsverzorging bij huisdieren zo belangrijk? 

Honden en katten lopen veel sneller kans op ontstoken tandvlees dan mensen, simpelweg omdat ze niet in staat zijn alle plekjes van het gebit goed te reinigen. 

Een ontsteking zorgt ervoor dat bacteriën gemakkelijker via de bloedbaan het lichaam binnendringen en schade toebrengen aan hart, lever, nieren en longen. Een onbehandelde gebitsontsteking is naast ouderdom één van de meest voorkomende doodsoorzaken bij huisdieren. Zorg daarom wekelijks voor een grondige verzorging van het gebit.

 

Kies daarom voor OxyFresh!

OxyFresh Pets neutraliseert stinkende geuren en creëert tegelijkertijd een hydraterende en gezonde mondflora, waardoor uw hond of kat niet meer uit zijn bek ruikt. Makkelijk in de waterbak (5 ml = 1 dopje per liter) en het is geur- en smaakloos, dus uw dier heeft het niet in de gaten!

 

Verkrijgbaar bij Dierenpraktijk Maasduyn, 473 ml voor 12,50 euro excl verzenden Nu inclusief verzenden 17,50!