A A A

Ondersteuning van het lichaam in voor- en najaar

    Om afvalstoffen af te voeren (te ontgiften) en te zorgen dat uw dier goed in zijn of haar vel zit/ komt!
    In de loop der tijd verzamelen zich afvalstoffen in de depots van het lichaam. Het lichaam kan normaal gesproken alles zelf goed verwerken, maar soms (dat kunnen allerlei omstandigheden zijn zoals ziekte, verzwakte weerstand, verkeerd voer, aangeboren etc) heeft het hulp nodig om weer optimaal te kunnen functioneren.

  • PUUR detoxi, een ontgiftingskuur speciaal voor paarden (100 ml) en speciaal voor honden en katten (50 ml) of Groene Os Drainage Compositum (ook voor honden/ katten/paarden) of Frama ontgiftingskuur

 

Een ontgiftingskuur verwijdert alle lichaamsvreemde stoffen, zoals resten van inentingen, antibiotica kuren, reststoffen van gewasbeschermingsmiddelen en zware metalen.
Als de opslagruimte in het lichaam te vol wordt, kan dat zich onder andere uiten in een verminderde weerstand en huidproblemen (eczeem, schilfers, doffe vacht, e.d.)  Een reinigingskuur ruimt op, geeft energie en laat het lichaam weer optimaal functioneren, zodat evt allergische reacties door het dier zelf verwerkt kunnen worden.


Men kan de ontgiftingskuur structureel tweemaal per jaar geven (bv. voor- en najaar) of incidenteel als het dier kwakkelt met steeds terugkomende klachten als diarree, verkoudheid etc. Het kan zijn dat het dier zich tijdens de kuur wat grieperig voelt, immers het lichaam is aan het werk om alle gif- en afvalstoffen af te voeren. Dit is dus een goed teken, maar houdt wel in dat het dier niet overbelast mag worden tijdens de kuur (denk aan wedstrijdseizoen en zware trainingen).  Echter er zijn ook dieren waarbij je niets merkt of die juist al tijdens de kuur energieker worden.

Daarnaast is het goed een probiotica kuur te geven als ondersteuning voor de weerstand, tevens heeft dit een goede invloed op huis en haarproblemen. 

Online zijn diverse ontgiftingskuren en probiotica voor dieren bij diverse webshops te bestellen (google)