A A A

Natuurlijke anti vlo en teekmiddelen voor hond en kat op basis van neemolie

Veel gevoelige dieren krijgen uitslag of ergere allergische reacties van een chemisch vlooien/ tekenmiddel, vanwege de verdunde insecticide dit die product bevat.

 

Ik heb in mijn praktijk zelfs meegemaakt dat een Bulldog, die ontzettend allergisch was maar helemaal op de goede weg was qua genezing, helemaal terug bij af was toen hij een pipet in de nek kreeg met een bekend middel. De eigenaar dacht dat de hond erin bleef en was bang dat hij het niet zou overleven! Ook kreeg de hond enorme uitslag in de nek, waar de pipet was geleegd...

 

Een vlooien en tekentablet (bv Nexguard, Bravecto, Credelio of Simparica) blijft erg lang in het lichaam van de hond en kan het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de spijsvertering beïnvloeden (er wordt aangeraden deze tablet om de 3 maanden te geven maar onafhankelijk onderzoek van Radar heeft aangetoond dat het middel veel langer in het lichaam aanwezig is, zo krijg je dus een stapeling van gif). Ik heb honden getest die al een jaar geen tablet meer hebben gekregen en waarbij het middel nog steeds in hun systeem zit. Ik kan dit afvoeren via de bioresonantie, maar het is een behoporlijke belasting van het lichaam. een gezonde hond kan dit misschien nog wel handelen maar een hond wiens weerstand al laag is bv door de verkeerde voeding, kan dit niet aan!

 

Een pipet met vloeistof gaat via de huid het lichaam in en wordt opgenomen. Dit heeft een behoorlijke invloed op het hele systeem, eenmaal geleegd op de nek kan dit niet meer verwijderd worden, het zit in het lichaam en werkt daar gedurende een aantal weken/ maanden. Een bandje kan nog afgenomen worden als het niet nodig is, maar ook hier ken ik gevallen van gevoelige honden die rode uitslag kregen van de chemische vlooien/ tekenband.

 

Om uw hond of kat op een natuurlijke manier te ondersteunen in de strijd tegen vlooien en teken, heeft Dierenpraktijk Maasduyn natuurlijke halsbanden op basis van Neemolie en etherische olien, die zeker 2 maanden werken. De werking wordt versterkt (en kan tot 3 mnd werkzaam zijn) indien de hond schapenvetbonbons met knoflook of knoflooksnoepjes krijgt als supplement van maart tot en met oktober. Voor de kat zijn er gist snoepjes bij de dierenwinkel. Daarnaast zijn er nu pipetjes met neemolie die op een natuurlijke manier het dier onaantrekkelijk maken om gebeten te worden door ongenode gasten..

Indien men in een zeer teken rijk gebied woont/ wandelt, dan is het goed om een band te combineren met de pipetjes in het hoogseizoen. De band kan evt binnen af gedaan worden en bewaard worden in het zakje van de verpakking.

 

De banden bevatten Neemolie en Geraniol (etherische olie) en de inhoud van de pipetten is: Neemolie, kokosolie, zouten, vit e, melkzuur en plantaardige conserveringsmiddelen.

 

Pipetten worden vanaf nek tussen de schouders tot aan de staartaanzet gedruppeld, tussen de naren op de huid en indien wat over is in pipet dan kan dit in aluminiumfolie bewaard worden. De pipetten werken 10-16 dagen maar ook hier geldt dat als het dier ook nog knoflook/ gist snoepjes of schapenvet krijgt, of een Neemolie vlooienbande om heeft, de werking langer is.

 

De prijs van de band voor katten en zeer kleine hondjes (35 cm) is 9,95 euro, die van 60 cm is 10,95 en 75 cm is 11,95 ex verzenden. Deze kunnen in een enveloppe. De banden werken gegarandeerd 2 maanden maar met de knoflooksnoepjes of schapenvetbonbons erbij zeker 3 maanden en zijn waterproof.

De pipetten kosten 5 stuks van 2 ml (= 40 druppels) 14,95, zijn  te gebruiken voor hond en kat , ex verzenden (kunnen ook in envelop).

in verband met leveringsproblemen heb ik momenteel geen pipetten met grotere inhoud. 

De verpakking en verzendkosten bedragen  2,50 euro tot 50 gram, 3,50 50-100 gr en daarboven €4,50, er kunnen tot 4 verpakkingen in 1 envelop.

 

AANBIEDING: vanaf 3 producten, ontvangt u 0,50 eurocent korting per band, dus bij 4 verpakkingen scheelt dat 2 euro.  Houdbaarheid is minimaal een jaar!

 

Om te bestellen:  stuur een mail naar praktijk@maasduyn.nl met adres gegevens en hoeveel banden, dan maak ik factuur en mail die terug, zodra betaald is, verstuur ik de bandjes!

aub niet eerst geld overmaken want ik werk met een boekhoudsysteem en dat heeft een factuur/ order nummer nodig om optimaal te werken!

LET OP: ik heb de maat van de hals van de hond nodig voor de maat band en het gewicht voor de hoeveelheid pipetten! 

 

 

Er zijn ook diverse natuurlijke sprays verkrijgbaar o.a. van Ecostyle, Espree, Biofood, vraag er naar bij uw dierenwinkel of speciaalzaak.