A A A

Huidgel of oormengsel met Neemolie,bioresonantie frequenties, Colloidaal zilver en etherische olien

Deze breed inzetbare gel is een gel om de huid mee behandelen, op basis van Aloe Vera en etherische olie van o.a tea tree, pepermunt, neemolie, colloidaal zilver en lavendel. Werkt helend, verdovend, jeukstillend, bacteriedodend, schimmelwerend en pus afdrijvend. Er is een versie voor het oor verkrijgbaar met als basis jojoba.

 

 

Het huidmengsel is verkrijgbaar in 30 ml pipetflesje en 100 ml kunststof fles, voor respectievelijk 16,50 en 29,50 euro incl verzenden in enveloppe. Het oormengsel is alleen verkrijgbaar in 30 ml pipetfles kunststof. Flesje 30 ml kost zonder verzenden 13,50 en 100 ml huidgel kost 25,00 euro zonder verzenden.

 

Info:

 


Anti mijten mengsel voor oor (op basis van jojoba= een was) of voor poten/ huid (op basis van Aloe Vera) met etherische olien van oa Teatree, Neemolie, Colloidaal zilver, Lavendel en Pepermunt.

Mijten komen overal voor en als honden er allergisch op reageren (bv omdat ze al een voedselovergevoeligheid hebben en er een stapeling in het lichaam plaats vindt) zie je vaak dat ze op de poten en tenen knagen, jeuk hebben onder kin, oog en oorproblemen hebben en jeuk aan buik.

Je kunt niet "oppoetsen" tegen mijten maar je kunt wel de kleedjes van de gond dagelijks luchten en regelmatig wassen, verder helpt het als je leren bankstel hebt en geen vloerbedekking, gordijnen etc. Maar de hond moet het zelf verwerken en dat kan alleen als weerstand en immuunsysteem goed zijn en dat bereik je met de juiste voeding, een regelmatige ontgifting (in voor en najaar) en een probioticakuur om weerstand te verhogen.

Daarnaast kun je dus van buiten af ondersteunen met een anti mijten mengsel, daar zit o.a. Neemolie in en dat komt van de Neem tree, die maakt de schildjes van de mijten kapot en werkt zo dus prima als middel tegen de mijten zelf, de overige olien die dit mengsel bevat zijn jeukstillend, bacteriedodend en helend. Er is ook een shampoo met dezelfde ingrediënten verkrijgbaar, 100 ml 14,50 ex verzenden.

In de oren is het gebruik als volgt: flesje (30 ml met pipet) schudden en 1 a 2 druppels in oor laten vallen, vervolgens oorschelp met duim en wijsvinger masseren zodat de druppels naar beneden gezogen worden, evt. te veel uitsmeren aan binnen kant oor. Met wattip (je kunt trommelvlies niet beschadigen want zit om de hoek) oren schoonmaken. Evt nog 1 druppel in oor laten vallen om te laten werken. Indien men een schoonmaakmiddel van de dierenarts heeft kan dit gebruikt worden en dan pas als oor is schoongemaakt, een druppel van het anti mijten mengsel in oor laten vallen om zijn werk te doen.

 

LET OP: het oormengsel is géén olie, het sluit de oren of de huid niet af, maar werkt met een jojoba was als basis. de etherische olien en de neemolie kunnen alleen hun werk doen in een mengsel (drager)

 

De poten en kin kunt u met het anti mijten mengsel op basis van Aloe Vera insmeren, heel dun smeren is voldoende. In laten werken voor hond het af kan likken. Evt als er tussen teentjes wondjes zitten, aanbrengen en sokjes aan doen.

 

Minimaal 2 x per dag zeer dun aanbrengen (1 druppels per poot of plekje is voldoende) en in laten trekken. Is niet schadelijk bij oplikken, maar moet wel eerst werk kunnen doen, dus bv voor het uitlaten aanbrengen.

 

Gebruik bij Hotspots:

 

Een hotspot is een bacteriële infectie die ineens kan ontstaan op de huid en vieze pusplekken en korsten kan geven. De Huidgel is uitstekend in te zetten bij hotspots (en ook bij andere wondjes en insectensteken trouwens!)

 

Hoe de hond eraan komt is niet helemaal duidelijk, wel dat het met verminderde weerstand heeft te maken en dat het vaak begint met een piepklein wondje waar een bacterie in komt (denk aan zwemmen, likken etc)

 

De plek schoonmaken en evt haren wegknippen, met een washandje met water en tea tree (kopje warm water, kleine beetje honing oplossen en 2 druppels zuivere etherische olie van Tea Tree erin, dan de plek met een washandje schoonmaken), droog deppen en de Huidgel er dun op deppen en laten drogen. Meerdere keren per dag, tot de huid zichtbaar rustig wordt en geneest. Indien nodig een kap of rompertje om omdat de gel zijn werk moet doen en niet meteen afgelikt moet worden :)

 

 

De aanpak van Dierenpraktijk bij Hotspots, mijten allergie, huidinfecties, gisten op de huid en oorproblemen: inwendig ontgiften (bv met PUUR drainage) en een weerstand verhogend middel gebruiken (bv PUUR probiotica) en uitwendige ondersteuning met de Huidgel of Oormengsel 

 

 

 

U kunt deze middelen bestellen door een mail te sturen met adres gegeven naar praktijk@maasduyn.nl. U krijgt binnen 2 werkdagen een factuur via de mail en als de betaling binnen is, zal het product verstuurd worden.

 

Uw hond zal er blij mee zijn!