A A A
  • behandeling allergie paard
    behandeling allergie paard
  • voor de behandeling
    voor de behandeling
  • resultaat na een maand
    resultaat na een maand

Hoe werkt een consult bij paard of pony? 125 euro incl testen en behandeling met bioresonantie

 

Ik heb een holistische kijk op het behandelen van dieren. De term holisme komt van het woord holos, wat “het geheel” betekent. Bij de holistische geneeswijze gaat men uit van drie “lagen”: fysiek, energetisch en emotioneel/spiritueel. Onderzoek en behandeling zijn erop gericht om het dier in zijn totaliteit te behandelen en te streven naar een emotionele en lichamelijke balans. De combinatie van therapieën maakt het geheel meer dan de som der delen: men bereikt beter resultaat door de oorzaak op te sporen en van diverse kanten te benaderen.
 
 

 

De eigenaar kan met paard of pony naar de praktijk komen voor een consult, waarbij op diverse manieren onderzocht en uitgebreid getest / behandeld wordt, op o.a. fysiologie organen, stofwisseling, parasieten, schimmels, bacteriën, virussen, voeding, allergieën, blessures etc.
 

In dat eerste consult wordt in principe alles doorgetest en gemeten, onder andere voeding, schimmels, parasieten, virussen, allergieën voor bv stof, mijten en pollen. Ook alle organen worden volgens de nieuwe module van Rayonex doorgemeten. Ook krijgt de eigenaar een voedingsadvies, als het huidige voer niet geschikt is voor het dier.  Het dier  krijgt meteen een korte bioresonantiebehandeling, gebaseerd op de resultaten van de test. Dat gebeurt met een speciale deken wat op paard of pony wordt gelegd en wat verbonden is met het bioresonantie apparaat, middels een lange kabel. De reactie van elk paard is verschillend, maar het advies is na de behandeling niet meteen zwaar te gaan trainen, maar het paard rustig te laten bewegen.
LET OP: paard dient schoon te zijn (ivm speciale behandeldeken die het op krijgt) en in een schone omgeving behandeld te worden, tochtvrij en  niet te koud/ warm/ vochtig ivm gevoelige apparatuur. Indien nodig, kan het paard na een week of 4 een verdiepende bioresonantie behandeling en krijgt de eigenaar bioresonantiedruppels (frequentiemiddel om het lichaam aan te zetten tot zelfherstel) mee, om de behandeling thuis voort te zetten.
 
Elk consult is anders: indien een paard al testen en onderzoeken via de dierenarts heeft gehad, kan ik daar meteen op inspelen door de behandeling daar op af te stemmen. Het is dus maatwerk, afhankelijk van wat er nodig is op dat moment.
 
Na de test op het lichaam, waarbij de processen  worden doorgemeten o.a  spijsvertering, stofwisseling, nieren, lever etc en de test op de voeding krijgt het paard dus een korte behandeling, waarbij de bioresonantie wordt ingezet om het lichaam te ontgiften, om het aan te zetten tot zelfherstel door de processen in het lichaam te ondersteunen en door alle organen te vitaliseren. Dit kan inhouden dat het paard na de behandeling sloom is en weinig energie heeft, het is dan ook belangrijk dat er niet meteen volop mee getraind wordt maar dat een aantal dagen rustig aan gedaan moet worden (weidegang/ paddock, stapritje, longeren, grond werk, wandelen en spelen) , wat het dier zelf aangeeft. Het is absoluut niet verstandig het paard op stal te houden, beweging is erg belangrijk om afvalstoffen af te voeren en het herstel in gang te zetten.
Het advies is om na 4 -6 weken een nieuwe behandeling te geven, dit betreft een uitgebreidere behandeling met bioresonantie, waarbij alle processen in het lichaam gestimuleerd worden. Tevens wordt een frequentiemiddel gemaakt (druppeltjes), goed voor 2 maanden, wat de eigenaar mee krijgt om de behandeling thuis voort te zetten. Dit is afhankelijk van het paard, het herstel en de reactie op het evt. andere voer en de eerste bioresonantiebehandeling.
Dus hoe vaak het paard of de pony behandeld dient te worden is geheel afhankelijk van het dier zelf.
 
 

Tijdens het eerste consult kunnen voedingssupplementen/middelen zoals een probioticakuur of shampoo/ spray/ gel geadviseerd worden. 
 
 
U kunt uw paard of pony ook bij u aan stal of pension laten testen en behandelen, vanaf 2 paarden kom ik aan huis/stal, dan komen er voorrijkosten bij (€50) en vanaf 20 km rondom Heijen reiskosten. Buiten 20 km rondom Heijen worden reiskosten berekend, a 35 eurocent de kilometer . Informeer van te voren naar de kosten om verwarring te voorkomen! Ook bij een consult aan huis of stal dient contant afgerekend te worden.


Ligt de vraag of klacht niet binnen mijn kennisgebied, dan kan ik doorverwijzen naar een therapeut, die wel gespecialiseerd is in dat gebied.
Voor informatie kunt u altijd bellen of mailen! Mocht u een telefonisch consult willen aanvragen, kunt u een mail sturen naar praktijk@maasduyn.nl
 
 
 
Belangrijk: een consult bij Dierenpraktijk Maasduyn kan nooit een dierenarts vervangen! 
 
Prijzen per 01-01-2022 klik hier
 
 
Het consult dient contant afgerekend te worden.