A A A

Allergietest voor honden en katten op haren €90

 

 

 

LET OP:de allergietest op haren is vooral voor voedsel gerelateerde klachten, indien al door de dierenarts is geconstateerd via bloedonderzoek dat uw dier allergisch / gevoelig is voor omgevingsfactoren als pollen en/ of mijten, schimmels of gisten heeft, of er is ondanks een aangepast dieet nog steeds sprake van klachten, dan is een consult inclusief behandeling met bioresonantie een betere aanpak,want dit werkt breder in alle opzichten: de voeding wordt getest, er wordt gekeken of er schimmels, gisten, bacteriele infecties of virussen actief zijn, of er een gevoeligheid is voor mijten, oa oormijt en huisstofmijt, plus of er sprake is van een pollen allergie. Daar wordt dan ook gericht op behandeld!

 

INFO:

U wilt het liefst dat uw hond of kat er gezond uitziet, met een glanzende vacht en heldere ogen, vol energie!

 

Maar soms heeft  uw dier een doffe vacht, huidschilfers, plekjes, jeuk, geïrriteerde oren en ogen en / of jeuk aan de poten...of uw hond heeft last van spijsverteringsklachten en zit niet lekker in zijn of haar vel..

 

Krijgt uw dier wel de juiste voeding?? Misschien is uw dier wel gevoelig voor eiwitten, groente of granen. U kunt door Dierenpraktijk Maasduyn een allergietest laten doen. LET OP: u stuurt haren op en Josefien Hagenaars van Dierenpraktijk Maasduyn doet de test, waarna u een rapportage met de uitslag krijgt en een behandel cq voedingsadvies.

 

Dierenpraktijk Maasduyn test met een biotensor op testbuisjes in een testdoos waarbij met behulp van de haren van de hond of kat  wordt getest of hij/ zij allergisch is voor diverse soorten voeding (graansoorten, vleessoorten, groente soorten etc), veren, haren, mijten, vlooien, pollen etc. U stuurt een plukje haar op en doet de betaling vooraf van 87,50, nadat u een factuur met betalingskenmerk heeft ontvangen, Josefien Hagenaars van Dierenpraktijk Maasduyn test vervolgens of uw dier allergisch ergens voor is.

 

Een dier kan namelijk ook een voedsel intolerantie hebben! Via de haaranalyse is te testen waar het allergisch of intolerant voor is en u krijgt van de test een rapportage en een voedings en/of behandeladvies. De kosten van deze test bedragen 82,50 euro en hierbij wordt alleen getest op voeding en omgevingsfactoren zoals pollen, mijten etc.

 

Dit is geen wetenschappelijk onderbouwde reguliere test, maar geeft op energetisch niveau aan waar het dier gevoelig voor is, zodat de eigenaar deze ingredienten kan gaan vermijden. 

 

Omdat het spijsverteringsstelsel van een carnivoor ingesteld is op dierlijke eiwitten en niet op plantaardige, zie je dat het lichaam heel hard moet werken om het voer wat het krijgt te verteren. Alle organen die het voedsel moeten verwerken worden overbelast en dat kost heel veel energie (dier is moe en futloos). ook zie je dan dat het dier allergenen waar het normaal gesproken tegen zou moeten kunnen (denk pollen, mijten, insecten wasmiddel etc) ineens niet meer aan kan. Klachten als jeuk, diarree, poten bijten, oorontstekingen etc  zijn het gevolg, wat dus eigenlijk afkomstig is van verkeerde voeding (het kan best goede voeding zijn maar als er iets in zit wat niet geschikt is voor dat betreffende dier, dan moet je dat dus niet meer geven )

 

Mijn ervaring is dat als een dier de juiste voeding krijgt dat het lichaam weer optimaal gaat functioneren en dan kan het de allergenen beter aan. Een allergietest op voeding en omgevingsfactoren is dus een eerste indicatie, zodat de eigenaar de voeding kan aanpassen. Als er omgevingsfactoren in het spel zijn of er zijn inmiddels hotspots of ontstoken oren/ ogen, dan moet er meer gebeuren. Bioresonantie therapie en voedingssupplementen zijn dan een goede aanpak om het zelfherstellend vermogen van het dier te stimuleren waardoor het dier weer gezond wordt. Bij dieren die al medicatie krijgen als cortison, prednioson en antibiotica zal ook de weerstand een flinke knauw hebben gekregen en dient het immuunsysteem ook behandeld te worden. In overleg met dierenarts kan uiteindelijk de medicatie afgebouwd worden, als het dier het weer zelf kan..

 

Als u de test wilt laten doen, dan graag een mail sturen naar praktijk@maasduyn.nl, met uw adresgegevens en mail adres. U krijgt binnen 2 werkdagen een mail terug met een intakeformulier, met alle info plus hoe de haren te versturen.

 

 

 

Stuur na de betaling een plukje haar in een plastic zakje en dan in aluminiumfolie met de glanzende kant naar binnen, volgens de gebruiksaanwijzing op het naar u gemailde formulier,  voorzien van sticker met naam dier en gegevens naar Dierenpraktijk Maasduyn, Lankerseweg 3 6598 DH Heijen (L). Het ingevulde formulier stuurt u via mail terug. Binnen 10 a 14 werkdagen krijgt u de rapportage per mail of post, met daarin een (vrijblijvend) advies op het gebied van voeding en behandeling!

 

U doet dus niet zelf de test (het is géén testpakket wat u ontvangt) maar u stuurt de haren op om te laten testen door Dierenpraktijk Maasduyn!

 

Uiteraard kunt u ook een afspraak maken om met de hond of kat naar de praktijk te komen, voor een consult van een uur waarin op het dier zelf getest wordt, waarbij niet alleen de voeding en omgevingsfactoren maar ook virussen, schimmels, parasieten, bacteriën enz. getest worden met het speciale testprogramm van de veterinaire RAH module van Rayonex, via het bioresonantie apparaat. Na de test wordt een korte behandeling aan het dier gegeven en woirdt met de eigenaar naar het juiste voer voor uw dier gekeken. U krijgt een verslag van deit consult en de voeding.