A A A

Algemene allergietest op haren voor paarden op voeding en omgevingsfactoren. €97,50

 

 

 

U ziet het liefst dat uw paard er glanzend en blakend van gezondheid bijloopt, met plezier voor u werkt en graag in de wei is, waar het fijn kan rennen en spelen.

 

Maar het kan ook zijn dat uw paard klachten heeft die u niet goed kunt plaatsen, zoals het vertonen van bepaald ongewenst gedrag, wat ineens op kan komen zetten.

 

Of het paard heeft last van head shaken waarbij het tijdens het rijden het hoofd beweegt met kleine of grote knikjes. Hierdoor is het paard niet goed te rijden en kan het klachten gaan ontwikkelen aan nekwervels en halsspieren! Hier kunnen pollen de boosdoeners zijn, met andere woorden, uw paard kan hooikoorts hebben!

 

Ook huidklachten zoals zomereczeem, waarbij het paard enorme jeuk heeft aan staart en manen en tot bloedens toe kan schuren komt voor..of insuline resistentie, waarbij het paard overgevoelig reageert op suikers in gras of hardvoer, kunnen van een gezond en vrolijk paard een slecht in de vacht zittend en nukkig dier maken. 

 

Mogelijk is uw paard ergens allergisch voor, heeft het onverwerkte trauma's of kan het lichaam het voer niet goed verwerken!

 

Op een pluk haar is te testen waar een paard allergisch voor is: voeding (eiwitten, suikers, granen, mais, wortel, appel, biks, musli etc) maar ook pollen, hooi, stro, houtvezel etc. Ook kunt u zelf aangeven waarvoor u denkt dat het paard gevoelig is (verf, tapijtsnipper in de bak etc)

 

Dierenpraktijk Maasduyn test met een biotensor op testbuisjes in een testdoos waarbij met behulp van de haren van het paard wordt getest of hij/ zij allergisch is voor bepaalde voeding en omgevingsfactoren (pollen, stof, mijt). U stuurt een plukje haar op en doet de betaling vooraf, Josefien Hagenaars van Dierenpraktijk Maasduyn test vervolgens of uw paard  ergens allergisch voor is.

 

Een dier kan namelijk ook een voedsel cq pollen/ stofallergie/ intolerantie hebben!

 

Via deze haaranalyse op voeding en omgevingsfactoren is te testen waar het paard allergisch of intolerant voor is en u krijgt van de test een rapportage en een voedings en/of behandeladvies. 

 

Als u de test wilt laten doen, dan graag een mail sturen naar praktijk@maasduyn.nl, met uw adresgegevens en mail adres. U krijgt binnen 2 werkdagen een mail terug met een factuur met betalingskenmerk en een intakeformulier, met alle info plus hoe de haren te versturen.

 

Stuur na de betaling een plukje haar in een plastic zakje wat daarna in aluminiumfolie is gewikkeld met de glanzende kant naar binnen, voorzien van sticker met naam paard en gegevens naar Dierenpraktijk Maasduyn, Lankerseweg 3 6598 DH Heijen (L). het digitale intakeformulier dient u in WORD ingevuld terug te nmailen. Binnen 10 a 14 werkdagen krijgt u de rapportage per mail, met daarin een (vrijblijvend) advies op het gebied van voeding en behandeling!

 

U doet dus niet zelf de test (het is géén testpakket wat u ontvangt) maar u stuurt de haren op om te laten testen door Dierenpraktijk Maasduyn!

 

Uiteraard kunt u ook een afspraak maken om met uw paard naar de praktijk te komen, waar het geheel doorgetest wordt, via de veterinaire module van het bioresonantie apparaat van het merk Rayonex. Het paard wordt op o.a virussen, bacteriën, schimmels en parasieten, voeding en omgevingsfactoren getest. Tevens wordt getest of uw paard goed in zijn of haar vel zit en of er geen emotionele disbalans is. Indien nodig worden voedingssupplementen aangeraden/ ingezet, bv een probioticakuur voor weerstand en immuunsysteem. Het paard zal een korte bioresonantie behandeling ondergaan om het lichaam aan te zetten tot zelfherstel. Afhankelijk van wat uit de eerste metingen komt,  kan het paard meerdere malen behandeld worden met bioresonantietherapie. Een vervolgconsult duurt ongeveer 45 min, waarbij een uitgebreidere bioresonantiebehandeling wordt ingezet. De eigenaar krijgt dan een frequentiemiddel mee (druppeltjes voor ruim een maand), om zo de behandeling thuis voort te zetten

Ik kom ook aan huis/ pensionstal, om uw paard of pony te behandelen.