A A A

Natuurlijke vlooien en tekenband voor hond en kat

Veel gevoelige dieren krijgen uitslag of ergere allergische reacties van een chemisch vlooien/ tekenmiddel, vanwege de verdunde insecticide dit die product bevat.

 

Ik heb in mijn praktijk zelfs meegemaakt dat een Bulldog, die ontzettend allergisch was maar helemaal op de goede weg was qua genezing, helemaal terug bij af was toen hij een pipet in de nek kreeg met een bekend middel. De eigenaar dacht dat de hond erin bleef en was bang dat hij het niet zou overleven! Ook kreeg de hond enorme uitslag in de nek, waar de pipet was geleegd...

 

Een tablet blijft erg lang in het lichaam van de hond en kan het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de spijsvertering beïnvloeden (er wordt aangeraden deze tablet om de 3 maanden te geven maar onafhankelijk onderzoek van Radar heeft aangetoond dat het middel veel langer in het lichaam aanwezig is, zo krijg je dus een stapeling van gif). Ik heb honden getest die al een jaar geen tablet meer hebben gekregen en waarbij het middel nog steeds in hun systeem zit. Ik kan dit afvoeren via de bioresonantie, maar het is een behoporlijke belasting van het lichaam. een gezonde hond kan dit misschien nog wel handelen maar een hond wiens weerstand al laag is bv door de verkeerde voeding, kan dit niet aan!

 

Een pipet met vloeistof gaat via de huid het lichaam in en wordt opgenomen. Dit heeft een behoorlijkie invloed op het hele systeem, eenmaal geleegd op de nek kan dit niet meer verwijderd worden, het zit in het lichaam en werkt daar gedurende een aantal weken/ maanden. Een bandje kan nog afgenomen worden als het niet nodig is, maar ook hier ken ik gevallen van gevoelige honden die rode uitslag kregen van de chemische vlooien/ tekenband.

 

Info over de reguliere vlo en teek werende middelen vindt u hier.

 

Om uw hond of kat op een natuurlijke manier te ondersteunen in de strijd tegen vlooien en teken, heeft Dierenpraktijk Maasduyn een natuurlijke band op basis van Neemolie, die zeker 2 maanden werkt. De werking wordt versterkt indien de hond schapenvetbonbons met knoflook of knoflooksnoepjes krijgt als supplement van maart tot en met oktober. Voor de kat zijn er gist snoepjes bij de dierenwinkel.

 

De prijs van de band is 7,95 euro ex verzenden. Deze kan in een enveloppe en wordt voor €11,75 opgestuurd. Wilt u 2 banden dan reken ik voor eentje geen verzendkosten uiteraard, meer dan 3 banden wordt een grotere enveloppe en dan 4,15 euro verzendkosten. Om te bestellen:  stuur een mail naar praktijk@maasduyn.nl met adres gegevens en hoeveel banden, dan maak ik factuur en mail die terug, zodra betaald is, verstuur ik de bandjes!

aub niet eerst geld overmaken want ik werk met een boekhoudsysteem en dat heeft een factuur nummer nodig om optimaal te werken!

Er zijn tegenwoordig ook diverse natuurlijke sprays en pipetjes verkrijgbaar o.a. van Ecostyle, Espree, Biofood, vraag er naar bij uw dierenwinkel of speciaalzaak.