A A A

Hoe werkt een consult bij hond en kat?

 

 

 
 
Ik heb een holistische kijk op het behandelen van dieren. De term holisme komt van het woord holos, wat “het geheel” betekent. Bij de holistische geneeswijze gaat men uit van drie “lagen”: fysiek, energetisch en emotioneel/spiritueel. Onderzoek en behandeling zijn erop gericht om het dier in zijn totaliteit te behandelen en te streven naar een emotionele en lichamelijke balans. De combinatie van therapieën maakt het geheel meer dan de som der delen: men bereikt beter resultaat door de oorzaak op te sporen en van diverse kanten te benaderen.
 
 
De eigenaar kan met het dier naar de praktijk komen voor een consult, waarbij via bioresonantie apparatuur onderzocht en uitgebreid getest / behandeld wordt, op o.a. fysiologie organen, stofwisseling, parasieten, schimmels, bacteriën, virussen, voeding, allergieën, blessures etc.

Mijn praktijk ruimte is niet al te groot en er is plaats voor 2 mensen en het dier. Meer mensen of kinderen kunnen niet tijdens het consult aanwezig zijn, ik moet me kunnen concentreren op het dier.

Een eerste consult kost €85,00 , is inclusief allergietest en bioresonantie behandeling en duurt ongeveer een uur, de daarop volgende consulten/ behandelingen ( in het behandelplan voor die klacht) kosten €65 voor ongeveer 30 minuten, (indien het langer duurt zal 75 euro in rekening worden gebracht ) waarbij een uitgebreidere bioresonantiebehandeling wordt ingezet.

LET OP eerste consult dient CONTANT afgerekend te worden, weliswaar is er de mogelijkheid om te pinnen, maar daar zijn echter extra kosten aan verbonden wegens administratie kosten (2 euro) Bij een vervolg consult is een flesje bioresonantiedruppels (frequentiemiddel) op maat mee gerekend.
 

In dat eerste consult wordt alles doorgetest en gemeten via het bioresonantie apparaat, onder andere voeding, schimmels, parasieten, virussen, allergieën voor bv stof, mijten en pollen. Ook krijgt de eigenaar een voedingsadvies, als het huidige voer niet geschikt is voor het dier.  Het dier  krijgt meteen een bioresonantiebehandeling, gebaseerd op de resultaten van de test. Dat gebeurt middels een speciaal dekje wat ze omkrijgen wat verbonden is met het bioresonantie apparaat, middels een lange kabel.
 
 
 
Na de test krijgt het dier dus een korte behandeling, waarbij de bioresonantie wordt ingezet om het lichaam te ontgiften, om het aan te zetten tot zelfherstel door de processen in het lichaam te ondersteunen en door alle organen te vitaliseren. Dit kan inhouden dat het dier na de behandeling sloom is en weinig energie heeft, het is dan ook belangrijk dat er niet meteen volop mee gewandeld, gespeeld of getraind wordt maar dat een aantal dagen rustig aan gedaan moet worden; het kan zijn dat het dier meer slaapt, meer drinkt en meer plast, dat is goed want dan is het lichaam bezig de behandeling te verwerken, om afvalstoffen af te voeren en het herstel in gang te zetten.
Het advies is om na 4 -6 weken een vervolg behandeling te geven, dit betreft een uitgebreidere behandeling met bioresonantie, waarbij alle processen in het lichaam dieper gestimuleerd worden. Bij dit consult wordt een frequentiemiddel meegegeven (druppeltjes) om de behandeling thuis voort te zetten . Maar een en ander is afhankelijk van het dier zelf, het herstel en de reactie op het evt. andere voer en de eerste bioresonantiebehandeling.
Dus hoe vaak het dier behandeld dient te worden is geheel afhankelijk van het dier zelf.
 


Tijdens het eerste consult kunnen voedingssupplementen zoals een probioticakuur geadviseerd worden. Elk volgend consult voor hond of kat kost 65 of 75 euro afhankelijk van de duur van het consult, excl allergietest, inclusief een flesje nieuwe bioresonantie druppels(frequentiemiddel om het lichaam aan te zetten tot zelfherstel) om de behandeling thuis voort te zeten. Alles in overleg met eigenaar.
 
 
 
 
 
Ik kan ook een haaranalyse doen, via de testmethode met de biotensor, waarbij op de energie wordt getest van het dier, wat €65,00 kost. Hierbij wordt alleen getest op voeding en omgevingsfactoren (stof, mijten, pollen). de eigenaar krijgt via de mail een rapportage met bevindingen en advies. De eigenaar kan dan zelf voeding voor het dier gaan zoeken, waar de positief geteste ingredienten niet in voorkomen. Dit kan uiteraard ook voor mensen die in het buitenland woen.
 
 
Mocht een dier na de haar analyse alsnog op consult komen voor een behandeling, bedraagt de consult prijs 65 euro, voor een half uur.  Dit is binnen een periode 2 maanden,na de uitvoering van de allergietest op haren. Als men na een langere tijd weer komt, dan wordt opnieuw alles getest en zal de volledige consult prijs berekend worden (85 euro)
 
 
 
 

Ook is er de mogelijkheid van een telefonisch consult, waarbij ik uitgebreid in kan gaan op vragen van de eigenaar. De kosten van dit consult bedragen 15,50 euro per kwartier. Een telefonisch consult kunt u aanvragen via de mail.
Bij een visite zal altijd een consultprijs worden gerekend en geen testprijs.Binnen een straal van 20 km worden alleen consultkosten berekend, buiten 20 km rondom Heijen worden voorrijkosten a 50 euro en reiskosten berekend, a 30 eurocent de kilometer. Informeer van te voren naar de kosten om verwarring te voorkomen! Een consult aan huis dient altijd contant afgerekend te worden.
Als u een haaranalyse wilt laten doen (dus een test op voeding en omgevingsfactoren) dan stuurt u een mail naar praktijk@maasduyn.nl.
U krijgt na een test aanvraag een factuur en een intakeformulier met daarin beschreven hoe u de haren dient te verpakken en versturen. Haren die niet juist verpakt zijn, worden niet gebruikt om te testen. Het intake formulier dient u ingevuld per mail terug te sturen.
Als de test binnen 7 a 10 werkdagen gedaan is, zal deze worden besproken met de eigenaar. Afhankelijk van de uitslag kan een behandeling gestart worden. Dat kan variëren van een reinigingskuur en een voedingsadvies bij een voedselallergie tot speciaal op maat gemaakte bioresonantiedruppels (frequentiemiddel)bij een pollenallergie tot een aantal behandelingen met bioresonantie.
Ligt de vraag of klacht niet binnen mijn kennisgebied, dan kan ik doorverwijzen naar een therapeut, die wel gespecialiseerd is in dat gebied.
Voor informatie kunt u altijd bellen of mailen! Mocht u een telefonisch consult willen aanvragen, kunt u een mail sturen naar praktijk@maasduyn.nl
 
 
 
Belangrijk: een consult bij Dierenpraktijk Maasduyn kan nooit een dierenarts vervangen! 
 
Prijsindicatie per 01-01-2018: eerste consult  85 euro , vervolgconsult/ behandeling 65euro excl allergietest voor een half uur, indien consult erg uitloopt zijn de kosten 75 euro of indien toch opnieuw getest dient te worden, dan wordt volledige consultprijs berekend (85 euro),  losse voedsel/ omgevingsfactoren allergie test op haar 67,50 euro, reiskosten 0,30 eurocent de kilometer, voorrijkosten €50 .
 
 
 
Het consult dient contant afgerekend te worden, ik heb weliswaar eenpinapparaat, maar dan worden er 2 euro administratiekosten gerekend. U kunt uiteraard ook meteen betalen via de app op uw telefoon.